• Home
  • Mini-Matthäus en Requiem

Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach

Goede Vrijdag, 15 april 2022 om 19.30 uur

Pasen zonder de Matthäus, dat is bijna ondenkbaar in Nederland: nergens ter wereld wordt dit werk in de Paastijd zo vaak uitgevoerd als in ons land. Zelfs in zijn geboorteland Duitsland is er geen traditie zoals wij die kennen. Bach, Cantor in de Thomaskirche te Leipzig, dirigeerde dit werk zelf waarschijnlijk voor het eerst in 1727 in genoemde kerk.

Toonkunstkoor Zutphen en Omstreken doet graag mee aan het oer-Hollandse gebruik. Om het jaar voeren wij dit omvangrijke werk uit in een “vanuit de tekst gezongen” versie. In 2020 moest noodgedwongen met de traditie gebroken worden: vlak voor de uitvoering gooide het Covid 19 virus roet in het eten. Daarom maken wij nu een inhaalslag. Met nog meer enthousiasme en inzet revancheren wij ons: wij zijn van plan om de beste uitvoering ooit te geven.

Laat u betoveren door de recitatieven van de Evangelist, de koralen van het koor, de solo’s in het orkest en de aria’s (Erbarme dich!) van de solisten. Koor, solisten en orkest zetten onder leiding van dirigent Hans Lamers hun beste beentje voor in dit werk dat al enkele jaren in de top van de NPO Radio 4 Hart & Ziel Lijst staat.