Agenda

3 mei 2024

Requiem – Gabriel Fauré

Op 3 mei 2024 voert Toonkunst Zutphen en Omstreken werken van Gabriel Fauré uit in de Pancratiuskerk te Brummen. Dit concert is een eerbetoon aan de Franse componist, die 100 jaar geleden overleed. Onder leiding van dirigent Marc Buijs en samen met sopraan Anke ter Riet, bariton Hans Scholing en organist Wim Roelfsema treedt het koor op met het Requiem, het bekendste langere werk van Fauré. Het programma wordt aangevuld met Cantique de Jean Racine voor koor en orgel en Pavane voor orgelsolo.

Aanvang: 20.15 uur
Adres: Pancratiuskerk, Kerkstraat 17, Brummen
Kaarten á 15 € (10 € JCP en jongeren t/m 16 jaar) 

Foto: Alexander Tromp

4 mei 2024

Dodenherdenking

Toonkunst Zutphen verleent op 4 mei medewerking aan de Dodenherdenking, die wordt georganiseerd door de gemeente Zutphen. Als afsluiting van de stille tocht door de stad zullen we het Requiem van Gabriel Fauré zingen in de Walburgiskerk.

Wegens de verwachte drukte worden toegangskaarten uitgegeven (gratis); nadere informatie over deze kaarten volgt via publiciteit van de gemeente.

Dirigent Marc Buijs

i.s.m. Anke ter Riet (sopraan), Hans Scholing (bariton) en Wim Roelfsema (orgel).

Aanvang: 21.15 uur
Adres: Walburgiskerk, ‘s Gravenhof 3, Zutphen

10 november 2024

150 jaar Toonkunst Zutphen

Jubileumconcert

Toonkunst Zutphen en Omstreken bestaat 150 jaar! Het koor is een vaste bespeler van de Buitensociёteit en geeft concerten in samenwerking met professionele orkesten en solisten. Het voert vooral grote werken uit zoals de Matthäus Passion van J. S. Bach, de Messiah van G. Handel, de Elias van F. Mendelssohn, het Oratorio de Noёl van C. Saint-Saёnsen het Requiem van W. A. Mozart.

In dit jubileumconcert komen grote namen uit de muziek aan bod: J. S. Bach, W. A. Mozart, J. Brahms en F. Poulenc. Wie kent niet het Jauchzet, Frohlocket uit het Weihnachtsoratorium? Van Mozart en Brahms zingt het koor minder bekende,maar beeldschone stukken, en het concert wordt afgesloten met het uitbundig en knallend Gloria van Poulenc. Prachtige muziek en een jubileumfeest worden met elkaar verbonden!

Een feestelijk jubileumprogramma met hoogtepunten uit het Toonkunst repertoire:
– Johann Sebastian Bach Weihnachtsoratorium, Cantate nr. 1
– Wolfgang Amadeus Mozart Vesperae Solennes de Confessore
– Johannes Brahms  Nänie
– Francis Poulenc  Gloria

Dirigent Marc Buijs i.s.m. Nationaal Symfonisch Kamerorkest en solisten

Aanvang: 14.00 uur
Adres: Buitensociёteit, Coehoornsingel, 1, Zutphen
Kaarten á 39 € (20€ CJP en jongeren t/m 16 jaar) zijn binnenkort te koop op www.hanzehof.nl

18 april 2025

Matthäus Passion – J.S. Bach

De Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach. Overal in Nederland wordt rond Pasen dit meesterwerk uitgevoerd. Ook in Zutphen, waar Toonkunst Zutphen en Omstreken om het jaar de Matthäus laat klinken. Met een professioneel orkest en solisten en sinds 2023 onder leiding van onze dirigent Marc Buijs – die in dat jaar een prachtige uitvoering heeft laten horen.

Laat u betoveren door de recitatieven van de Evangelist, de koralen van het koor, de solo’s in het orkest en de aria’s (o.a. Erbarme dich) van de solisten. En het slotkoor Wir setzen uns mit Tränen nieder blijft nog lang in je hoofd naklinken.

Aanvang: 19.30 uur
Kaarten á 39 € (20€ CJP en jongeren t/m 16 jaar) zijn binnenkort te koop op www.hanzehof.nl