Nieuws

2 april 2024

Vier gratis miniconcerten in Zutphen en Warnsveld

Afgelopen week gaf Toonkunst Zutphen gratis miniconcerten voor de bewoners van Huis ter Weegen, Huis Welgelegen, Klein Engelenburg, de Lunette, Geweldig (St. Elizabeth) en Den Bouw. Begeleid door pianist Henk Woudstra voerden 30 koorleden de koralen uit de Matthäus Passion van J.S. Bach uit. Er waren in totaal vier concerten georganiseerd: in de Martinuskerk en Den Bouw in Warnsveld, in de Lunette en bij Geweldig in Zutphen.

Overal werd Toonkunst Zutphen met enthousiasme ontvangen, maar in de Lunette was het concert extra speciaal. Tijdens het optreden was er gelegenheid om naar muziek te luisteren en mee te zingen: het Lunettekoor van bewoners zong de koralen met Toonkunst Zutphen mee en na de pauze gingen twee koren populaire liederen uit het repertoire van het Lunettekoor samen met het publiek zingen. ‘Een geslaagde activiteit!’, aldus een koorlid.

Toonkunst Zutphen vindt deze ervaring heel inspirerend en heeft plannen om dit initiatief verder te ontwikkelen en van zulke concerten een traditie te maken.